Deutsch: Buta dolog bezárni a Zöld Pardont - tízezrek a szimpátiatüntetésen

Vágólapra másolva!
Több tízezren vettek részt a Zöld Pardon (ZP) bezárása ellen szervezett szimpátiatüntetésen - számolt be a helyszínről az [origo] tudósítója. Megjelent a demonstráción Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Deutsch Tamás, aFidesz EP-képviselője is, aki ismét megerősítette: rossz ötletnek tartja a szórakozóhely megszüntetését.
Vágólapra másolva!

A budai Műegyetem rakparton vasárnap délutántól este 10 óráig egymást váltották a szórakozóhelyért kiálló fellépők - köztük a Quimby, a Magna Cum Laude, a Csík Zeneakar, a Kiscsillag, a Vad Fruttik, a 30Y, a Bikini, a Subscribe, a Pál Utcai Fiúk, Ganxta Zolee és a Kartel, és az Irie Maffia a Csík zenekar. Kora estére az [origo] tudósítójának becslése szerint több tízezerre duzzadt a szimpatizánsok száma. A demonstráció résztvevőinek jó része - eleget téve a szervezők felkérésnek - valamilyen zöld ruhadarabot vagy kiegészítőt viselt.

Az eseményre tudósítónk szerint ellátogatott feleségével Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője, aki korábban is tiltakozott a ZP bezárása ellen.

Deutsch korábbi állítását megerősítve az [origo]-nak ismét azt mondta: buta dolognak tartja, hogy felszámolják a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő szórakozóhelyet.

Noha a Zöld Pardon vasárnaponként hivatalosan egész nap zárva tart, a szimpátiatüntetés befejeztével ezúttal kinyitott a szórakozóhely, a demonstráció részt vevői odabent folytatták a bulizást.

Újbuda kommunikációs vezetője, Milassin Levente vasárnap előzőleg bejelentette, hogy a XI.kerületi képviselőtestület csütörtöki ülésén dönt a ZP közterület-használati kérelmének meghosszabbításáról.

A szórakozóhely elmondása szerint augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, amely szerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet.

Az önkormányzat az első hosszabbítási kérelmet elutasította májusban, majd úgy döntött, országzászlót állít a Zöld Pardon helyére. Egy helyi közvélemény-kutatás eredménye után azonban az újbudai képviselő-testület úgy döntött, mégsem állít zászlót a térre.

Milassin Levente szerint az önkormányzat több száz, dokumentált bejelentést kap a szórakozóhelyekhez vezető útvonal környékéről az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt.

Milassin Levente ugyanakkor hozzátette: alapvetően nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel. Közölte: ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.