Átalakítják a biciklisávot az Andrássy úton

Vágólapra másolva!
Nem a parkoló autók és a járda között fognak közlekedni a jövőben a kerékpárosok az Andrássy úton. A Budapesti Közlekedési Központ megcseréli a parkoló- és kerékpársávot.
Vágólapra másolva!

Átalakítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az Andrássy úti biciklisávot a Magyar Kerékpáros Klubbal közreműködve - közölte a BKK hétfőn. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és László János, a Magyar Kerékpáros Klub elnöke a mobilitási hét rendezvényeinek keretében vasárnap írt alá együttműködési megállapodást. Ennek részét képezi az Andrássy úti biciklisáv átépítése a klub észrevételei alapján. Arról is megállapodtak, hogy a jövőben rendszeresen egyeztetnek a fővárosi kerékpáros közlekedés fejlesztése érdekében.

Az Andrássy úton jelenleg a biciklisáv az úttest szélén van, tőle jobbra a járda, balra pedig parkoló autók vannak. A Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon közötti szakaszon a BKK megcseréli a kerékpár- és a parkolósávot, hogy a bicikliseket ne veszélyeztessék a jobbra kanyarodó autók, és a parkoló autókból kiszállók is nagyobb biztonságban lesznek. Megszűnik a nyomógombos kerékpároslámpa, és felülvizsgálják az Oktogon és a Hősök tere közötti szakasz forgalmi rendjét is.