Benyújtotta az ügyészég a vádiratot Laborc Sándor ügyében

Vágólapra másolva!
A katonai ügyészség benyújtotta a vádiratot a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen. Laborc ellen hivatali visszaélés és más ügyek miatt nyomoztak.
Vágólapra másolva!

Hivatali visszaélés bűntette miatt benyújtotta a vádiratot Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatója ellen a Budapesti Katonai Ügyészség - közölte az ügyészség szóvivője hétfőn. Balogh Zoltán a közleményben emlékeztetett arra, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség tavaly februárban rendelt el nyomozást hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt. A folyamatban lévő büntetőeljárást tavaly novemberben - a szoros személyi és tárgyi összefüggésekre figyelemmel - egyesítették a Demeter Ervin országgyűlési képviselő által a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentés alapján indult büntetőeljárással.

A Budapesti Katonai Ügyészség a nyomozás lezárása után, a múlt pénteken nyújtotta be a vádiratot Laborc Sándor vonatkozásában a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsához - közölte a szóvivő.

Júliusban néhány nap leforgása alatt őrizetbe vették a hatóságok a polgári titkosszolgálatok két korábbi vezetőjét - Laborc Sándort és Galambos Lajost -, valamint a területet korábban felügyelő minisztert, Szilvásy Györgyöt. Semmit nem tudni hivatalosan arról, hogy mivel gyanúsítják őket, és azt is csak sejteni lehet, hogy az ellenük folyó eljárások összefüggnek egymással.