Magyar Nemzet: Mégis szakít, de szövetségre lép Gyurcsány és az MSZP

Vágólapra másolva!
Pártszövetségi rendszerben, új pártban folytatná a politizálást Gyurcsány Ferenc - értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a volt miniszterelnök és követői várhatóan tárgyalni fognak az MSZP elnökségével az elválás feltételeiről.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc és követői önállóan, új pártot létrehozva, de az MSZP-vel szorosan együttműködve, pártszövetségi rendszerben folytathatnák a politizálást - írja meg nem nevezett forrásra hivatkozva a keddi Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy az MSZP jelenlegi vezetése és a volt miniszterelnök köre ezzel a kiegyezéssel oldaná fel a két tábor között meglévő ellentéteket.

A Magyar Nemzet forrása úgy fogalmazott, hogy a tárgyalásokon a felek igyekeznek majd megállapodni a "békés elválás" infrastrukturális és pénzügyi feltételeiről.

A lap szocialista forrásai szerint felhívták a figyelmet arra, hogy legkésőbb 2012 tavaszáig (ekkor tisztújító kongresszust tart az MSZP) le kell zárni a pártot és bázisát megosztó vitákat, ha 2014-re kormányváltó erőként akar fellépni a baloldal.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy november közepén a költségvetéssel összefüggésben léphet a nyilvánosság elé a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által alapított Haza és Haladás Alapítvány.