Ismét megszüntették Tasnádi Péter előzetes letartóztatását

Vágólapra másolva!
Továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, azonban már nem olyan erősen, hogy az indokolja az előzetes letartóztatást - ezért a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerős végzésében úgy döntött: megszünteti Tasnádi Péter előzetes letartóztatását. A többek között önbíráskodással gyanúsított vállalkozó heti kétszer köteles lesz a rendőrségen megjelenni.
Vágólapra másolva!

Megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az indoklás szerint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, de ennek foka már nem olyan mértékű, hogy azt csak az előzetes letartóztatással lehessen kiküszöbölni.

A bíróság egyúttal előírta azt is, hogy Tasnádi heti kétszer köteles a lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságon jelentkezni, és a főváros területét engedély nélkül nem hagyhatja el. A végzés az ügyészi fellebbezésre tekintettel nem jogerős - olvasható a Fővárosi Bíróság közleményben. Az ügyészség egyebek mellett egyrendbeli önbíráskodás bűntettének kísérletével, egyrendbeli önbíráskodás bűntettével, valamint jelentős értékre elkövetett rablás bűntettével vádolja Tasnádi Pétert.

Június végén Tasnádit emberölés előkészítéséért hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélte másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla. A Pesti Központi Kerületi Bíróság július 13-án már megszüntette Tasnádi előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az ügyészség azonban fellebbezett, majd az ítélőtábla ismét elrendelte előzetes letartóztatását. Augusztusban a rendőrök nem találták otthon a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Tasnádit, később a II. kerületben elfogták és visszavitték a Nagy Ignác utcai börtönbe.