Kilenc év börtönt kapott az élettársa halálát okozó fonyódi nő

Vágólapra másolva!
Egy téglával vágta fejbe élettársát tavaly a jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélt fonyódi nő. A férfi egy hónappal a támadás után belehalt az ütéstől kialakult agyduzzanat szövődményeibe. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét.
Vágólapra másolva!

Jogerősen is kilenc év börtönbüntetést kapott az a nő, aki tavaly Fonyódon egy téglával fejbe vágta az élettársát, és ezzel a férfi halálát okozta, majd rátámadt a párja édesapjára is. A Pécsi Ítélőtábla pénteken helybenhagyta az ügyben korábban hozott bírósági döntést, és a 39 éves nőt emberölésben és súlyos testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek.

A nő tíz éven át élt párjával élettársi kapcsolatban. Ittak, rendszeresen veszekedtek, és előfordult, hogy bántalmazták egymást. Így történt 2010. június 8-án is. A férfi egy karóval többször a nőre sújtott, azért, mert az nem főzött ebédet, és amint élettársa hátat fordított neki, a nő felkapott egy téglát, és nagy erővel fejbe vágta őt.

A férfi nem veszítette el az eszméletét, még kiabált a nővel, majd lefeküdt aludni. Másnap azonban már nem tudott felkelni, a beszéde érthetetlen volt. Mentőt hívtak hozzá, kórházba szállították, egy hónap múlva azonban a sértett belehalt az ütéstől kialakult agyduzzanat szövődményeibe.

Miután élettársát fejbe verte, a nő átment az ingatlanon található másik lakásba, ahol párja édesapjával keveredett szóváltásba. Őt is téglával támadta meg, de mivel a férfi elhúzta a fejét, a felé dobott tárgy csak könnyű sérüléseket okozott neki. A nő ellen eljárás indult. A büntetés kiszabásánál a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét.