Magyar Nemzet: Még nem döntött a kormány a korhatár előtti nyugdíjról

Vágólapra másolva!
Az előzetes tervekkel ellentétben nem véglegesítette a kormány a korhatár előtti nyugdíj megváltoztatását célzó törvény tervezetét - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja, hogy a tervet azért nem fogadták el, mert a gazdasági és a fejlesztési minisztérium nem támogatta a Belügyminisztérium javaslatait.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdai ülésén - az előzetes tervekkel ellentétben - mégsem véglegesítették a korhatár alatti nyugdíjrendszer megváltoztatására vonatkozó törvényjavaslat tervezetét - írja a pénteki Magyar Nemzet.

A lap információi szerint a halasztás oka az volt, hogy a Pintér Sándor által vezetett Belügyminisztérium (BM) javaslatait nem sikerült teljes körűen beépíteni az egységes normaszöveg tervezetébe.

A lap egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy a BM több alternatív javaslattal is élt, amelyek egyike az volt, hogy a nyugdíjemelésekkel növelt összegű, rögzített szolgálati nyugdíjat vegyék figyelembe. Egy másik javaslat szerint azoknál is megállapíthatnák jövőre a szolgálati nyugdíjat, akiknek az alkalmassági vizsgálata idén szeptember elsején már folyamatban volt. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Nemzetgazdasági és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egyik javaslatot sem támogatja.