Keddtől ismét Kőbánya-Kispestig járnak a BKV-buszok

Vágólapra másolva!
Bár még nem készült el teljesen a budapesti KöKi Terminál, a buszvégállomás már biztonságosan használható, ezért keddtől megszűnik a Határ úti ideiglenes végállomás, és ismét minden érintett járat Kőbány-Kispestig közlekedik.
Vágólapra másolva!

Több mint egy hónappal az eredetileg tervezett határidó után, október 4-én, a hajnali üzemkezdettől vehetik használatba a BKV járatai az új buszvégállomást Kőbánya-Kispesten - közölte vasárnap a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely szerint a KöKi Terminál bevásárlóközpont építtetője csak most tudta biztosítani a működés biztonságos feltételeit.

A közlemény szerint a BKK és a BKV szakemberei meggyőződtek arról, hogy a korábbi feltételeknek megfelelően valamennyi végállomásra vezető út- és járdakapcsolat elkészült, a metró és az autóbusz-végállomás közötti utasfolyosókon a gyalogos közlekedés feltételei biztosítottak, az átadás sajnálatos csúszása a bevásárlóközpont építtetőjének késedelme miatt történt.

Keddtől valamennyi, ideiglenesen a Határ útig meghosszabbított autóbuszjárat útvonala megváltozik, a buszok a bevásárlóközpont alatt kialakított új végállomásig fognak közlekedni. Megszűnik a Határ úton, a P+R parkoló helyén kialakított ideiglenes végállomás, a 85-ös, 85E, 93-as, 98-as, 98E, 136E, 148-as, 182-es, 184-es, 200E, 201E, 202E, 282E, 284E járatok ismét Kőbánya-Kispestig közlekednek.

A metróállomásról új átjárón közelíthető meg a buszvégállomás, mely teljesen fedett, az esőtől és az időjárás viszontagságaitól védett környezetben fogadja az utasokat. A használatba vétel ugyanakkor nem jelenti a terület végleges műszaki átadását, a végállomás és a bevásárlóközpont továbbra is munkaterület marad. A még hátralévő munkálatokat lehatárolt munkaterületeken, a forgalom akadályozása nélkül végzi a beruházó.