Rendőrök őrzik a kórházban a miskolci lövöldözőt

Vágólapra másolva!
Rendőri őrizetben van a Borsod megyei kórházban az a 42 éves férfi, akit tűzharcban tettek ártalmatlanná Miskolcon a rendőrök szombat este - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Továbbra is életveszélyes állapotban van az a férfi, aki szombaton tüzet nyitott a kiérkező járőrökre, miután előzőleg egy miskolci lakásban megsebesítette 37 éves volt élettársát - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A megsebesített nő már nincs életveszélyben, súlyos sérülésekkel ápolják a kórházban.

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság másik szóvivője korábban arról számolt be, hogy szombaton kora délután telefonon tett bejelentést egy polgárőr a miskolci rendőrkapitányságra, amely szerint egy miskolci, második emeleti társasházból segítségért kiált egy nő. A kiérkező járőrökre a lakásban tartózkodó 42 éves férfi egy fegyverből azonnal tüzet nyitott, a rendőröknek azonban tűzpárbajban rövid időn belül sikerült őt ártalmatlanná tenniük. A férfi életveszélyesen megsérült, a járőrök nem sérültek meg.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított nyomozást, egyben a támadóval szemben hivatalos személy elleni erőszak miatt feljelentést is tett. Az eljárás eddigi adatai szerint az elkövető szerelemféltésből bántalmazta volt élettársát.

Bár a támadásra egy volt katonai lakótelepen került sor, az elkövető nem tagja és nem is volt tagja sem katonai, sem rendőri szervnek - mondta el Gaskó Bertalan. "A jelenlegi adatok szerint a helyszínre kiérkező járőrök intézkedése törvényes, arányos és szakszerű volt" - jegyezte meg a szóvivő.