Vágólapra másolva!
Bilincsben érkezett, de szabadlábon távozhatott keddi tárgyalásáról a volt VII. kerületi polgármester, akit a Fővárosi Bíróság nem jogerősen szabadlábra helyezett.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság szabadlábra helyezte a több száz milliós ingatlanpanamával vádolt Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselőt és VII. kerületi polgármestert. A döntés nem jogerős, az ügyész fellebbezett, így a Fővárosi Ítélőtábla hoz majd végleges döntést.

Tavasszal egyszer már megszüntette Hunvald több mint két és fél éve tartó előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság, de akkor néhány hét elteltével az Ítélőtábla másodfokon visszaküldte a börtönbe a volt szocialista politikust.

Hunvald jelenleg semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll, az elsőfokú bíróság döntése nem jogerős ugyan, de végrehajtható, így a másodrendű vádlott bilincsben érkezett, de szabadlábon távozhatott a Fővárosi Bíróság keddi tárgyalásáról.

A sok száz milliós önkormányzati ingatlanpanama, fiktív megbízási szerződések, szociális bérlakás-kiutalások és más bűncselekmények vádjával indult ügy elsőrendű vádlottja Gál György volt erzsébetvárosi szabad demokrata gazdasági bizottsági elnök, a másodrendű vádlott pedig Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármester.