Még három hónapig házi őrizetben marad Geréb Ágnes

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság jóváhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság döntését Geréb Ágnes házi őrizetének meghosszabbításáról. Az indoklás szerint fennáll a bűnismétlés veszélye.
Vágólapra másolva!

Jóváhagyta a Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász házi őrizetét meghosszabbító elsőfokú bírósági végzést a Fővárosi Bíróság. A Budai Központi Kerületi Bíróság két hete a bűnismétlés veszélye miatt három hónappal meghosszabbította Geréb Ágnes házi őrizetét. A házi őrizet a döntés értelmében legfeljebb 2011. december 21. napjáig tart.

A Fővárosi Bíróság március végén, első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte Geréb Ágnest, továbbá öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt.

Geréb Ágnes és társai kegyelmi kérelemmel fordultak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz arra hivatkozva, hogy az otthon szülés szabályai kialakulóban vannak. Az államfő június végén elutasította kegyelmi kérelmet.