Hat év börtönre ítéltek egy vérfertőzéssel vádolt férfit

Vágólapra másolva!
A 48 éves férfi részegen akarta megerőszakolni az édesanyját. Korábbi erőszakos bűncselekmények miatt jelenleg is börtönben van.
Vágólapra másolva!

Hat év börtönbüntetésre ítélt a Kaposvári Városi Bíróság nem jogerősen egy 48 éves férfit, aki a vád szerint meg akarta erőszakolni az édesanyját. T. György, aki korábbi erőszakos bűncselekmények miatt jelenleg is börtönbüntetését tölti, erőszakos közösülés és vérfertőzés vádjával áll bíróság előtt. A kaposvári férfi a vád szerint ez év februárjában ittas állapotban rátámadt 68 éves édesanyjára, bántalmazta és fenyegette őt, és közösülni akart vele, de ez az asszony ellenállása miatt végül nem történt meg.

A vádlott végig tagadta az ellene felhozott vádakat, a bíróság azonban az anya - ő a bűncselekmény elkövetése után két héttel más okból meghalt - és a tanúk egybehangzó vallomása alapján megállapította a férfi bűnösségét. A bíró enyhítő körülményként figyelembe vette, hogy az erőszakos közösülés ténylegesen nem történt meg, súlyosbításként viszont azt, hogy a vádlott már többször volt büntetve garázdaság miatt.

Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett a Somogy Megyei Bírósághoz.