Felfüggesztett börtönre ítélték Nyírmihálydi polgármesterét

Vágólapra másolva!
Jogosulatlan gazdasági előny bűntette miatt másodfokon 10 hónapos börtönbüntetésre ítélte a bíróság Nyisztor Ferenc nyírmihálydi polgármestert.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Nyisztor Ferencet, nyírmihálydi független polgármesterét a másodfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság hétfőn, helyben hagyva az első fokon kiszabott büntetést. Az önkormányzati vezetőt jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettében bűnösnek találta a bíróság, és ezért tíz hónap börtönre ítélte; a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztették. A jogerős ítélet kihirdetésével egyidejűleg megszűnt Nyisztor Ferenc polgármesteri tisztsége, így Nyírmihálydiban időközi önkormányzati választást kell tartani.

Nyírbogát és Nyírmihálydi önkormányzata 2002-ben nyújtott be pályázatot a belvíz-mentesítési munkák elvégzésére. Az illetékes hatóságok egy feljelentés alapján indítottak nyomozást, amely megállapította, hogy a megnyert pályázatok önereje hiányos volt, és több hibát találtak a pályázat elszámolásában. A gyanú szerint a beruházás műszaki átvételét végző ellenőr hamis műszaki és felmérési naplókat állított ki. A nyírmihálydi önkormányzat esetében 14,5 millió, míg a nyírbogáti vonatkozásában 17 millió forint állami támogatás jogosulatlan megszerzése a vád.