Ötszáz forintért raboltak ki egy kilencvenéves férfit

Vágólapra másolva!
Egy huszonhat éves férfi a saját házában támadt rá egy 90 éves emberre Csanádpalotán, akitől elvette a párnája alatt tartott ötszáz forintnyi aprópénzét. A férfit, akinek más bűncselekmények miatt éppen a börtönbüntetését kellett volna töltenie, a rendőrök elfogták.
Vágólapra másolva!

Végrehajtandó szabadságvesztés miatt országos elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 26 éves helyi fiatalember ellen, aki Csanádpalotán egy 90 éves férfit rabolt ki, és 500 forintot vitt el - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rabló a nyitott kapun ment be a házba, rátámadt a járókeretes férfira, és a pénzét követelte. Amikor az idős ember azt mondta, hogy nincs neki, többször megütötte, majd ismét felszólította, adja át értékeit. A férfi ekkor kivett a párnája alól 500 forintnyi aprópénzt, és odaadta a rablónak - derül ki a rendőrségi közleményből.

A helyszínre érkező rendőrök kiderítették, hogy a bűncselekmény elkövetésével a 26 éves férfi gyanúsítható, és az is kiderült, hogy egy helyi lakosnál bujkál.

A gyanúsított ellen három országos elfogatóparancs volt érvényben, többek között azért, mert korábban a bíróság egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte lopás miatt, de nem vonult be. A rendőrök a szállásadóját is előállították, mivel őt is körözték, ugyanis egy szabálysértési bírságot nem fizetett meg, ezért azt húsz nap elzárásra változtatták.

A rabló részletes beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy korábban három csanádpalotai házba is betört. A házkutatáskor egy éles lőszert is találtak a nyomozók, ezért rablás, lopás és lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. A Szegedi Fegyház és Börtönbe szállították, és megkezdte szabadságvesztésének letöltését.