Kábítószer-razziát tartott a rendőrség egy Andrássy úti üzletben

Vágólapra másolva!
Kábítószer-razziát tartott péntek délután a rendőrség Budapesten, egy az Andrássy úton található üzletben. A jegyző azonnali hatállyal bezáratta a boltot. A rendőrség két embert hallgatott ki gyanúsítottként.
Vágólapra másolva!

Kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt házkutatást tartott a rendőrség Budapesten, egy Andrássy úti üzletben péntek délután - erősítette meg az [origo]-nak a Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI információját. Horváth Katalin Fanni szóvivő szerint a VI. kerületi kapitányság kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Két ember - az eladó és a biztonsági őr - gyanúsitotti kihallgatása folyamatban van - tette hozzá a szóvivő.

Az üzletben a rendőrség már korábban is nyomozott, akkor azt vizsgálták, hogy az ott árusított termékek kábítószernek minősülnek le. A korábbi nyomozás végül lezárult, mert a bolt termékei nem számítottak illegális drognak. A rendőrségi szóvivő szerint a mostani eljárás során azt vizsgálják, hogy az üzletben árusítottak-e kábítószernek nem minősülő, de bódító hatású termékeket 18 éven aluli fiataloknak, ezt ugyanis szintén bünteti a Büntető törvénykönyv.

"Durvább, mint a mariuhuána"

A BRFK szóvivője azt is elmondta, a rendőrség a kerület jegyzőjénél kezdeményezte az üzlet hatósági bezáratását a büntetőeljárás végéig. Az MTI szerint a jegyző a rendőrség javaslatára be tudta záratni az üzletet. Mogyorósi Sándor, a VI. kerületi önkormányzat jegyzője az MTI megkeresésére közölte, hogy az intézkedés egy esetleges fellebbezéstől függetlenül is azonnali hatályú, a boltot pedig a rendőrségi eljárás befejezéséig tudja bezáratni.

Mogyorósi Sándor szerdán még azt nyilatkozta a Magyar Televízió Híradójának, hogy "az üzletet folyamatosan, vissza-visszatérően, újra meg újra" ellenőrzik, de tehetetlenek, mert a boltban árusított por hivatalosan nem szerepel a kábítószerek listáján. A Magyar Televízió Híradója szerdán mutatta be az MTI Hírcentrum birtokába került, az Andrássy úti üzletben titokban készített, rejtett kamerás felvételeket, amelykene az látszott, hogy a boltban emléktárgyként kábító hatású szert árultak. A bolt egyik vásárlója a felvételen azt mondta, a "szer durvább, mint a marihuána".