Visszakapcsolták a gázt a gyömrői iskolában

Vágólapra másolva!
A fenntartó Pest megyei önkormányzat rendezte tartozását a Tigáznál, így péntektől újra van fűtés és meleg víz a gyömrői általános és speciális iskolában.
Vágólapra másolva!

Péntek este már melegek voltak a radiátorok, és meleg víz folyt a csapokból a gyömrői Teleki-kastélyban működő általános és speciális iskolában és kollégiumban, miután a Tigáz visszakapcsolta a gázt. A korábban hozott átmeneti intézkedésekre és az alternatív fűtési rendszer kiépítésére már nincs szükség, mert az intézményt fenntartó Pest megyei önkormányzat kifizette tartozását - mondta a település polgármestere.

Kétmillió forintos tartozás miatt a szolgáltató májusban kikapcsolta a gázt, így fűtés és meleg víz nélkül maradtak az iskola tanulói és a kollégiumban lakók. 174 diák mosakodott hideg vízben, a tantermekben és a kollégiumban napközben 15-19, a folyosókon 13 Celsius-fokot mértek, éjjel pedig még hidegebb volt - mondta korábban a településvezető.

Gyömrő önkormányzata több átmeneti intézkedést is hozott a lehetetlen helyzet rendezésére. A gyerekeket délutánonként busszal a város belsejében lévő három oktatási intézménybe vitték, ahol megtartották nekik a délelőtt elmaradt órákat. A fürdési lehetőséget a városi iskolák tornatermeinek vizesblokkjaiban biztosították (váltásban a fiúknak, illetve a lányoknak).

Ambrus András, a Pest megyei önkormányzat sajtófőnöke közleményében kifejtette: a megyeháza bízott benne, hogy a fűtési szezon kezdetére a fennálló teljes tartozásról sikerül megállapodniuk a gázszolgáltatóval, illetve lehetőség szerint törleszteni is tudnak az önhibájukon kívül bajba került önkormányzatoknak ígért segítség révén.