Nyomozás indult a Fővárosi Vízművek 1997-es eladása miatt

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés gyanújával nyomozást rendelt el az ügyészség a Fővárosi Vízművek és a csatornázási művek privatizációja miatt - tudta meg az MTI. Demszky Gábor korábbi főpolgármester 1997 áprilisában "nagyon jó üzletnek" nevezte a vízművek 25 százalékos részvénycsomagjának eladását .
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség a vízművek és a csatornázási művek 1997-es privatizációja miatt - tudta meg az MTI Hírcentrum. Az M1 Híradó-ban elhangzottak szerint a hűtlen kezelés gyanúja miatt folyó eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztálya folytatja.

A Híradó megemlítette, hogy Demszky Gábor akkori főpolgármester "nagyon jó üzletnek" nevezte a Fővárosi Vízművek részvényei 25 százalékának eladását 1997 áprilisában. A hírműsorban közöltek szerint fél évvel később a csatornázási művek 25 százalékát is eladták.

A Híradó szerint a két közműcég privatizációjának dokumentációját Tarlós István főpolgármester a múlt héten adta át az ügyészségnek. "A Fővárosi Főügyészség megállapítása szerint bűncselekmény gyanújára utaló adatok merültek fel az iratok áttanulmányozása után. Az ügyek kivizsgálására nyomozást rendeltek el" - mondta Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A Fővárosi Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) bízta meg a nyomozással. Bartha László, az NNI szóvivője az MTI Hírcentrumnak azt mondta: az ügyben megérkeztek az iratok a Nemzeti Nyomozó Irodához. Jelenleg az iratokat tanulmányozzák, illetve haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtéseket. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.