Két súlyos munkahelyi baleset egy napon

Vágólapra másolva!
Egy targonca és egy rakodógép okozott munkahelyi balesetet egy nap alatt két különböző helyszínen. Az egyik embert a mentők már nem tudták megmenteni, a másikat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett munkavégzés közben két különböző helyszínen kedden - közölte csütörtökön az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF). Pest megyében egy gyáli raktárbázison egy targonca gázolt el egy 39 éves férfit, és a mentők már nem tudták újraéleszteni. A targonca vezetőfülkéjéből szinte nem lehetett kilátni, ezért a munkavédelmi felügyelők megtiltották a további használatát.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön egy teleszkópos rakodógép tolatás közben elgázolt egy munkást, a felsőtestén átmenő hátsó kerék életveszélyes mellkasi és belső szervi sérüléseket okozott, kórházban ápolják. A munkavédelmi felügyelők megtiltották a rakodógép további használatát, mivel egyik hangjelző berendezése sem működött. Ráadásul a rakodógép vezetőjének nem volt gépkezelői jogosítványa sem.

Az OMMF-hez érkezett bejelentések szerint az idén az első félévben 7343 embert ért munkabaleset, közülük 41-en belehaltak sérüléseikbe.