Nem engedné kikapcsolni a gázt a kormány az állami iskolákban

Vágólapra másolva!
Törvénymódosítást kezdeményez a kormány az [origo] információi szerint annak érdekében, hogy a jövőben tetemes közműdíj-tartozás esetén se lehessen kikapcsolni a gáz- és áramszolgáltatást egyes állami vagy önkormányzati fenntartású intézményekben.
Vágólapra másolva!

Akkor sem lehetne kikapcsolni a jövőben a gázt, az áramot vagy a távhőszolgáltatást bizonyos állami és önkormányzati fenntartású intézményekben, ha azok jelentős közműtartozást halmoztak fel - az [origo] információi szerint erről született megállapodás a szerdai kormányülésen.

Az ülésen a miniszterelnök értesüléseink szerint a nemzeti fejlesztési minisztériumot bízta meg, hogy tekintse át, mely törvényeket kellene a könnyítéshez módosítani. A kedvezményezettek körébe az eddigi tervek szerint az iskolák mellett a szociális és az egészségügyi intézmények kerülnének be.

A nemzeti fejlesztési tárcánál már keresik a megoldást információink szerint, az irány a ma még csak lakossági fogyasztókra vonatkozó védett fogyasztói kör kiterjesztése lehet.

A változtatás célja, hogy ne fordulhassnak többé elő olyan esetek, mint októberben Pest megyében, ahol három iskolában szünetelt a tanítás, nyolcban pedig rövidített órákat kellett tartani, mert nem volt fűtés, miután az iskolákat fenntartó megyei önkormányzat tartozása miatt a Tigáz kikapcsolta a gázt.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön jelentette be, hogy megállapodás született a gázszolgáltató, a megyei önkormányzat és a Belügyminisztérium között, amely után a Tigáz megkezdte a fűtés visszaállítását azokban a Pest megyei iskolákban, amelyekben napok óta hidegek voltak a radiátorok

A szóvivő tájékoztatása szerint a kormány garanciát vállalt arra, hogy rendezi az érintett iskolák októberi, novemberi és decemberi gázszámláját. Az eddig felgyülemlett tartozásról pedig az önkormányzat és a gázszolgáltató cég fog egyeztetni.

A kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány aznapi ülésén felkérte Pintér Sándor belügyminisztert: csütörtökön oldja meg a Pest megyei fűtetlen iskolák ügyét. Giró-Szász András azt mondta, miután a megyei önkormányzati intézmények állami fenntartás alá kerülnek majd, többé nem fordulhat elő a mostanihoz hasonló helyzet sem Pest megyében, sem máshol az országban.

Az [origo] a héten egy monori szakközépiskolában járt, ahol a büfés ajándék teát ad minden szendvicshez, a tornatanár pedig az udvarra viszi a diákokat, mert ott melegebb van mint a tornacsarnokban.