Visszaengedték a lakókat a kiűrített miskolci panelházba

Vágólapra másolva!
Továbbra sem árulják el a hatóságok, hogy miért költözették ki pénteken a lakókat egy miskolvi tízemeletes panelházból. A lakós péntek délután viszatérhettek otthonaikba. A Borsod Online úgy tudja, fegyvereket vagy bombát találtak a helyszínen. 
Vágólapra másolva!

Visszatérhettek az otthonukba azok a miskolciak, akiket pénteken kora délelőtt költöztettek ki egy tízemeletes panelházból az avasi lakótelepen - közölte az MTI. Továbbra sem tudni, pontosan miért volt szükség a kiköltöztetésre, a hatóságok az ügyben egyelőre nem nyilatkoztak.

A Klapka utca 30. szám alatti tízemeletes panelépület egyik lépcsőházának a lakásaiból költöztették ki egy időre az ott lakókat. A szolgáltató Tigáz elzárta a gázt az épületrészben, a rendőrség pedig az egész tömböt kordonnal körbezárta, a forgalmat viszont nem állították le a környéken.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen délelőtt újságíróknak annyit mondott, hogy műszaki problémáról van szó, pontosan azonban nem közölte, mi történt. A helyszínen tűzoltók, rendőrök, tűzszerészek, mentők, valamint a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is megjelentek.

A kiköltöztetett lakók egy része kora délutánig az épület előtt várakozott, a hideg miatt egy autóbuszt rendeltek a helyszínre. Az MTI többször megkereste a rendőrség különböző szerveit is, de mindeddig nem adtak tájékoztatást az ügyben.

A Borsod Online azt írja, először arról szóltak a hírek, hogy fegyvereket kerestek és találtak a rendőrök, de mint az a helyszínen kiderült, valószínűleg bombát találtak a Klapka utcai panelház egyik emeletén. Az [origo] telefonon beszélt egy Klapka utcai lakossal, aki azt mondta: házilag készített bombát találtak a kiürített házban.