Blikk: Visszatérnek a leselejtezett metrók

Vágólapra másolva!
Újra forgalomba állítaná a nyáron leselejtezett 40 éves metrókocsikat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - írta a Blikk városházi forrásokból származó értesülésre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy nemrég még veszélyesnek tartotta, a Budapesti Közlekedési Központ visszavezetné a forgalomba a nyáron leselejtezett metrókocsikat - értesült a Blikk. A lap szerint a mérnökök semmi olyat nem találtak az áprilisi metrótűz után vizsgálat alá vont hat kocsiban, ami indokolná a régi járművek leállítását, és információik szerint a BKV karbantartását célzó ellenőrzés is azt állapította meg, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Már több, 30-40 éves metrókocsi kiégett műszaki problémák miatt, az áprilisi metrótűz után pedig Tarlós István főpolgármester bejelentette a 40 évnél idősebb kocsik leállítását - emlékeztet a Blikk.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a lapnak megerősítette, hogy a vizsgálat szerint semmi olyan műszaki probléma nincs a vizsgált metrókocsikkal, ami indokolná az azonnali selejtezést, így akár még az is megtörténhet, hogy újra forgalomba állnak.

Ugyanakkor jelezte, hogy hitetlenkedik a dokumentum tartalmát illetően. "Még hogy minden rendben lenne a BKV járműkarbantartásával! Ismerem jól a BKV-n belüli állapotokat, ezért erős kétségeim vannak a jelentésben leírtakkal és a BKV fényezésével kapcsolatban" - mondta a lapnak Vitézy Dávid.

Gulyás Attila, a metrósok szakszervezetének elnöke a Blikknek jelezte, az orosz gyártó már a 30 évnél idősebb kocsikról is azt nyilatkozta, hogy az alváz anyagfáradása miatt kockázatos tovább használni őket.