Fegyelmit kapott a KIM államtitkára az ellentmondásos rendelet miatt

Vágólapra másolva!
Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára fegyelmit kapott a budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározattal kapcsolatos tévedés miatt. Az újonnan kinevezett kormánybiztos hatásköre nem volt egyértelmű, mert a kinevezéséről szóló kormányhatározat címe ellentmondott a szöveg tartalmának.
Vágólapra másolva!

Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára kapott fegyelmit a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos kinevezéséről szóló kormányhatározattal kapcsolatos szakmai hiba miatt - írja a Magyar Nemzet egy kormányzati forrásra hivatkozva. A múlt héten a kormány az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányítására kormánybiztost nevezett ki Fürjes Balázs személyében, aki - a Magyar Közlönyben megjelent határozat egyik passzusa értelmében - felügyeli a hárommilliárd forint érték feletti állami beruházások előkészítését, megvalósítását is. Fürjes hatásköre azonban nem volt egyértelmű, mert a kinevezéséről szóló kormányhatározat címe ellentmondott a szöveg tartalmának.

Fürjes Balázs kormánybiztosként a fővárosi nagyberuházásokért felel - közölte Giró-Szász András kormányszóvivő újságírói kérdésre válaszolva keddi budapesti sajtótájékoztatóján, és hozzátette, hogy az "eltéréseket" gyorsan pontosítják majd. A KIM kedd délutáni közleményében azt írta: a kormánybiztos kinevezéséről és feladatairól szóló határozatban rögzített hatásköri leírást érintő szakmai mulasztással kapcsolatosan a tárca megállapította a felelősséget, és a felelősségre vonás kedden reggel megtörtént. Tegnap az [origo] azon kérdésére, hogy kit vontak felelősségre, a minisztérium sajtófőnöke nem válaszolt.