Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Moravszki Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pálháza vesztegetéssel gyanúsított független polgármestere, az időközi választást 2012. január 8-án tartják.
Vágólapra másolva!

A zempléni kisváros honlapja adott hírt arról, hogy október 20-án a helyi választási bizottság a polgármester lemondása miatt a jövő év január 8-ra időközi választást írt ki. Moravszki Zsolt nem kívánta kommentálni lemondását.

Két hete derült ki, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Pálháza polgármesterét egyrendbeli, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A gyanú szerint a polgármester pénzt fogadott el egy vállalkozótól, aki azt akarta, hogy a városvezető járjon közbe azért, hogy az érdekeltségébe tartozó cég részesedjen a térség szennyvíztisztító telepe korszerűsítésének 370 millió forint értékű munkáiból.

A gyanúsított panaszt jelentett be a gyanú ellen, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A szabadlábon védekező polgármester ezután megtagadta a vallomástételt - írta korábban közleményében Keresztes Imre főügyész.