Táncoló férfi miatt állt le a forgalom a Lánchídon

Vágólapra másolva!
Egy, a Lánchíd korlátján táncoló férfi miatt zárták le teljes szélességében hidat szerda reggel. A rendőrök, a mentők és a tűzoltók is kivonultak, mert tartani lehetett attól, hogy férfi a vízbe esik.
Vágólapra másolva!

Teljes szélességében lezárták szerda reggel fél nyolc körül a Lánchidat, miután egy férfi a híd korlátján táncolt. A férfi a Lánchíd budai hídfőjénél lévő korlátra mászott fel, a Hír24 úgy tudja, részeg volt.

A rendőrség sajtóügyeletese, Mucsi Nóra az[origo] kérdésre azt nem erősítette meg, hogy ittas állapotban volt, de azt elmondta, hogy a férfi valóban táncolt a hídon, és hozzátette, hogy nem öngyilkossági szándékkal mászott fel a korlátra. A férfi külföldi, az ügyeletes szerint azonban a rendőrség arról nem adhat információt, hogy pontosan milyen állampolgárságú. A rendőrséget a tűzoltók értesítették, és a rendőrségi akció alig negyed óráig tartott. Később megindult a forgalom a hídon.

Az esethez a rendőrökön kívül a mentők és a tűzoltók is kivonultak, mert tartani lehetett attól, hogy a férfi a Dunába esik - mondta az ügyeletes, aki szerint a férfi végül azonban a járdára esett, a mentők látták el.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az [origo]-nak elmondta, bár a riasztást arról kapták, hogy valaki felmászott a pillérre, mire kiértek a helyszínre, a harminc körüli férfi már a járdán volt. Az ittasságát nem tudták kizárni, a szóvivő szerint "bulizós pillérmászásról" volt szó, és valószínűleg nem öngyilkossági szándék állt mögötte. A férfinak a bokája fájt, ezt rögzítették, majd a beteget az ügyeletes traumatológiára szállították.