Gyerekek rángatása miatt függesztettek fel várpalotai óvónőket

Vágólapra másolva!
Gyermekbántalmazás gyanúja miatt függesztettek fel két óvónőt Várpalotán, mert szemtanúk beszámolója szerint egyikük megrángatta az egyik kisgyerek karját, majd bevágta őt az ágyba a várpalotai Iciri-Piciri óvodában. A Napló-online című várpalotai internetes lap úgy tudja, a másik felfüggesztett óvónő az intézmény korábbi vezetője.
Vágólapra másolva!

Több szülő is el akarja vinni gyermekét a várpalotai Iciri-Piciri óvodából, mert szülők és szemtanúk szerint is bántalmazta a gyerekeket két óvónő - írja a Napló-online. A Veszprém megyei internetes újságnak a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője azt mondta, október elején értesült a szülőktől a gyermekbántalmazás gyanújáról.

"Amikor rákérdeztem az indokokra, elmondták: az egyikük szemtanúja volt például egy esetnek, amikor az egyik óvónő erőszakosan rángatta a gyermek karját, majd belevágta az ágyba. Emellett azonban több más dolog is történt, a problémák mindegyikét hat szülő mondta el, és jegyzőkönyvbe is vettük" - mondta a lapnak Varga Szilvia. Az önkormányzati fenntartásban lévő óvoda vezetője a két óvónőt felfüggesztette állásából, és elmondta, hogy a fegyelmi eljárás várhatóan november végére zárulhat le.

Az intézményvezetőt az előző héten történt felfüggesztést követően telefonon és e-mailben is megfenyegették, ezért feljelentést tett a várpalotai rendőrkapitányságon.

Az [origo] kereste az óvoda vezetőjét, de azt a választ kaptuk, hogy az őszi szünet miatt senki nem tartózkodik az intézményben.