Droglabort talált a rendőrség egy kigyulladt nyíregyházi tanyán

Vágólapra másolva!
Több száz zsáknyi mákból állítottak elő kábítószert azon a Nyíregyháza melletti tanyán, amelyet szerdán fedezett fel a rendőrség. A droglabort azután találták meg, hogy kigyulladt egy épülete, és a kiérkező tűzoltóknak gyanúsak lettek az ott talált gázpalackok és zsákok. A tanya tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték.
Vágólapra másolva!

A becslések szerint kétszázmillió forint a piaci értéke annak a kábítószernek, amelyre szerdán bukkantak a rendőrök egy Nyíregyháza melletti tanyán - közölte a rendőrség szombaton. A várostól 15 kilométerre fekvő Vadastanyán azután bukkantak a mákból előállított drogokra, hogy a tanya épülete kigyulladt, és valaki kihívta a tűzoltókat a helyszínre. A tűzoltóság a lángok megfékezése után mintegy száz propánbután-gázpalackot, zsákolt mákgubókat, illetve egy daralóberendezést talált, ezért értesítette a rendőrséget.

A rendőrök két és fél napig helyszíneltek a tizennégy hektáros tanya épületeiben, és 350 zsák mákgubót, kétezer liter gyúlékony anyagot, csaknem ötven kilogramm morfin- és kodeintartalmú kábítószert, illetve ezek előállításához szükséges eszközöket foglaltak le. A droglaborként használt épületekben lefoglalt, kétszázmillió forint értékű drog mellett félig feldolgozott, masszaszerű nyersanyagot is találtak, amelyből nagyjából ugyanekkora értékű kábítószert állíthattak volna elő.

A tanya 35 éves tulajdonosát csütörtökön gyanúsítottként hallgatták ki kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt. A férfit és az időközben elfogott 48 éves társát szombaton előzetes letartóztatásba helyezték.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rövid időn belül ez a harmadik nagyobb kábítószerfogás. Tavaly egy újfehértói közlekedési ellenőrzésen került elő egy gépkocsiból több mint négy kilogrammnyi kábítószer, később pedig a közeli Rozsréten bukkantak egy droglaborra. Utóbbi helyszínen több mint harminc kilogramm drogot találtak.