Letartóztattak három uzsorást Kabán

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyeztek szombaton három kabai uzsorást, akik a gyanú szerint erőszakkal és fenyegetéssel vették el több helyi lakos otthonát. A három férfit Kaba képviselő-testülete jelentette fel, és több áldozatuk is részletesen vallott ellenük.
Vágólapra másolva!

Három kabai férfit helyezett előzetes letartóztatásba szombaton a Debreceni Városi Bíróság zsarolás, uzsora-bűncselekmény és kényszerítés gyanújával - közölte a rendőrség. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a püspökladányi rendőrkapitányság nyomozói szerdán vették őrizetbe a három kabai férfit, az előzetes letartóztatásukról viszont csak most döntött a bíróság.

A három férfi ellen korábban Kaba képviselő-testülete tett feljelentést, mert azok a helyi lakosok rászorult helyzetét kihasználva, évek óta kamatos kamat ellenében adtak kölcsönöket. A gyanú szerint az uzsorások erőszakkal, fenyegetéssel megszerezték több helyi lakását, és ellenszolgáltatás nélkül dolgoztatták, bűncselekmények elkövetésére kényszerítették őket.

Az ügyben több sértett részletes vallomást tett, a három zsarolással gyanúsított férfi viszont tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.A gyanúsítottaknál megtartott házkutatások során bizonyítékként felhasználható iratokat, feljegyzéseket, kimutatásokat foglaltak le a rendőrök.