Kormányhatározat rendelkezik a budai Várnegyed felújításáról

Vágólapra másolva!
A huszonöt évre szóló koncepció első lépéseként 2014. március végéig kell befejezni a budai Várbazár rekonstruálását. A tervek között szerepel a környék közlekedési problémáinak rendezése és a budavári királyi kertek rendbetétele - olvasható a keddi Magyar Közlönyben.
Vágólapra másolva!

A Várbazár rekonstrukciójáról, a Budai Várnegyed hosszú távú fejlesztéséről, a budavári királyi kertek revitalizációjáról és a budai Várnegyed és környéke közlekedési problémáinak rendezéséről hozott határozatot a kormány. A Magyar Közlöny keddi száma szerint 2014. március végéig kell rekonstruálni a Várbazárt mint a világörökség részeként védett Duna-parti panorámát.

A határozatban olvasható, hogy a kormány "elsőként a Várbazár rekonstrukciója, épületegyüttesének és környezetének helyreállítása érdekében" felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy biztosítsa a szükséges pénzügyi forrásokat az év végéig. A budai Várnegyed 25 évre szóló fejlesztéséről jövő május végéig kell stratégiai tervet készítenie a nemzeti fejlesztési miniszternek. A kormányhatározat szerint a beruházással összefüggő hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemeltek lesznek.