Az iskolabusz kipufogógáza miatt kórházban 16 borsodi gyerek

Vágólapra másolva!
Valószínűleg kipufogógáz szivárgott be egy borsodi iskolabusz utasterébe, tizenhat általános iskolás diákot kellett kórházba szállítani.
Vágólapra másolva!

Tizenhat általános iskolás gyermeket szállítottak szerdán a kazincbarcikai kórházba, mert rosszul lettek az iskolabusz utasterébe szivárgott kipufogógáztól - közölte Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A járművet a rendőrség lefoglalta, és eljárást indított.

A rendőrség tájékoztatása szerint a Borsod megyei Tardonáról Kazincbarcikára utazó kisiskolások szédülésről, fejfájáról panaszkodtak, többen hánytak is, ezért a 16 gyereket a kazincbarcikai kórházba szállították, ahol megfigyelésre éjszakára is benntartják őket. Állapotuk kielégítő, várhatóan csütörtökön már hazatérhetnek.

Gaskó Beltalan közlése szerint a gyermekek feltehetően az utastérbe szivárgott kipufogógáztól lettek rosszul, ezért a magánvállalkozás által üzemeltett járművet lefoglalták, és szakértők bevonásával, foglalkozása körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.