Súlyosbították a "rabszolgákat" tartó kaposvári család büntetését

Vágólapra másolva!
A kaposvári család tagjai öt éven keresztül tartottak fogva és dolgoztattak fizetség nélkül hajléktalanokat. A megyei bíróság súlyosbította az elsőfokú ítéletet, az első rendű vádlott hat és fél év börtönbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Súlyosbította a "rabszolgatartóként" elhíresült, háromtagú kaposvári család büntetését a másodfokon eljáró Somogy Megyei Bíróság jogerős ítéletében. H. Zsolt 36 éves elsőrendű vádlottat - korábbi erőszakos cselekményei miatt visszaesőként - a bíróság hat és fél év börtönbüntetésre ítélte személyi szabadság megsértése, testi sértés, közokirat-hamisítás és közokirattal visszaélés miatt, míg a férfi 36 éves élettársára, B. Anitára, valamint a férfi 62 éves apjára, H. Andrásra társtettesként három, illetve két év börtönbüntetést szabott ki.

A vádlottak 2005-től 2010 tavaszáig, előzetes letartóztatásukig rendkívül rossz körülmények között 40 és 60 év közötti elesett, hajléktalan embereket tartottak fogva kaposvári családi házuk melléképületében. Napi 12-16 órát fizetség nélkül dolgoztatták őket - volt, akit több éven át - az elsőrendű vádlott által vállalt épületbontási munkákon, elvették az irataikat, fenyegették, bántalmazták őket. Arra nem derült fény, hogy hány embert dolgoztattak és tartottak ily módon fogva, vallomást öten tettek.

Az első fokon eljáró bíróság a másod- és a harmadrendű vádlott előzetes letartóztatását - részben a vádlottak egészségi állapotára tekintettel - a jogerős ítéletig megszüntette, egyúttal lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Az elsőrendű vádlott esetében továbbra is fenntartotta az előzetes letartóztatást.

Az ítélet hallatán az elsőrendű vádlott káromkodni kezdett, ezért a bíró kivezettette. Nem sokkal később hangos ajtócsapással élettársa is távozott a tárgyalóteremből.