Egy magyar sérült maradt Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Csütörtök délután leszállt Budapesten az utolsó olyan, az egyiptomi Hurghadából érkező repülőgép is, amelyen a múlt vasárnapi baleset sérültjei utaztak. Kairóban már csak egy súlyos magyar sérült maradt. A 11 halálos áldozattal járó buszbaleset sofőrjének az utazási iroda szerint volt megfelelő jogosítványa, a busz pedig kifogástalan műszaki állapotban volt.
Vágólapra másolva!

Pár perccel délután három óra előtt leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren az a repülőgép, amely Hurghadából kilenc sérültet hozott haza Magyarországra. A gép fedélzetén három súlyos és hat könnyű sérült utazott, őket egy hét fős orvoscsoport kísérte. A landolást követően a sérülteket mentőautókkal a Péterffy Sándor utcai kórház baleseti intézetébe vitték.

A múlt vasárnapi buszbaleset összes Hurghadában ápolt sérültje hazautazott csütörtökön - közölte korábban Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Egyipotmban már csak a 11 halálos áldozattal járó baleset egyetlen súlyos sérültje maradt, de csütörtök délután őt is hazaszállítják. A három másik súlyos sérült csütörtök hajnalban érkezett haza.

A hurghadai géppel hazatért az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója is, aki a helyszínen segítette a sérültek szállításra előkészítését. A balesetben érintettek ingóságait a szóvivő szerint már szerdán hazaszállították, kiosztásukról az utazási iroda gondoskodik. A holttestek hazaszállítása is folyamatban van - közölte Szijjártó.

Forrás: MTI/Manek Attila
A Péterffy kórházba viszik a sérülteket

A baleset vasárnap este történt, egy magyar turistacsoportot szállító busz felborult a hurghadai repülőtér felé vezető úton. A balesetben 11 ember meghalt, 29-en megsebesültek. A baleset okait még vizsgálják, korábban felerült, hogy gyorshajtás, illetve a busz műszaki állapota is közrejátszhatott ebben.

Az utazást szervező Best reisen utazási iroda csütörtökön közölte, hogy a busz kifogástalan műszaki állapotban volt, és a sofőrnek is megvolt a megfelelő jogosítványa a jármú vezetésére. Korábban az egyiptomi sajtóban az jelent meg, hogy a férfinak nem volt turistabuszra is érvényes vezetői engedélye.

Az utazási iroda szerint a baleset körülményeit a hivatalos vizsgálat fogja tisztázni, addig minden egyéb, az autóbusz műszaki állapotával és a sofőrrel kapcsolatos hír találgatásnak minősül.

Az MTI Hírcentrum tudósítója szerdán arról számolt be, hogy helyi lapok információi szerint az őrizetbe vett férfit nem is regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják. A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmeztette volna a vezetőt, holott ez is kötelező. A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet.