Nincs már magyar sérült vagy áldozat Egyiptomban

Vágólapra másolva!
Jól viselte az utazást az egyiptomi buszbaleset kilenc sérültje, az őket szállító repülőgép délután landolt Budapesten. A baleset legsúlyosabb, utolsó magyar sérültjét és hozzátartozóját szállító gép csütörtök éjjel érkezett meg. Így a buszbaleset egyetlen áldozata vagy sérültje sincs már Egyiptomban.
Vágólapra másolva!

Jó állapotban van az a kilenc sérült, akit csütörtök délután szállítottak Magyarországra Hurghadából - mondta Nagy Ferenc, a szállítást lebonyolító Europ Assistance operációs vezetője Budapesten. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a gép landolása után tartott sajtótájékoztatón a vezető - a korábbi közlést pontosítva - azt mondta, a fedélzeten hét könnyebb és két súlyos sérült volt, mindannyian jól viselték az utazást.

Egyiptomban először egy állami kórházba kerültek, ahol - mint fogalmazott - tragikus körülmények között voltak, onnan sikerült őket egy magánkórházba szállítani.

Nagy Ferenc szerint az egyiptomiak segítőkészek voltak, próbáltak a mentőknek és a sebesülteknek is segíteni. A magyar sérültek szintén nagyon sokat segítettek egymásnak - tette hozzá. Az egyiptomi buszbaleset utolsó magyar sérültjét hazaszállító repülőgép csütörtökön éjjel szállt le Budapesten. Így a baleset egyetlen áldozata vagy sérültje sincs már Egyiptomban.

Kalmár László, a Europ Assistance ügyvezető igazgatója azt mondta, a szállítás és a szervezés eddigi költségei meghaladják a 60 millió forintot. Kérdésre válaszolva közölte, hogy a tizenegy holttestet a repülőtérről szintén a Europ Assistance szállítja el.

Karsai Márta, a Groupama biztosító utasbiztosítási osztályvezetője azt mondta, annak a négy családnak, amelynek a Groupamánál volt biztosítása, és a hozzátartozójuk meghalt a balesetben, félmillió forint segélyt adnak.

Forrás: MTI/Manek Attila

A Dornier típusú gép nem sokkal délután három óra előtt landolt Budapesten, a kilenc sérültet hétfős orvoscsoport kísérte. A sérülteket mentőautókkal a Péterffy Sándor Utcai Kórház baleseti intézetébe vitték.

A vasárnapi hurghadai buszbalesetben tizenegy magyar turista vesztette életét, és további 29 megsérült.