Orbán Facebook-oldalán jelentek meg a fotók az egyiptomi áldozatok hazahozataláról

egyiptom, buszbaleset, az egyiptomi áldozatok hazahozatala
Vágólapra másolva!
A családokkal egyeztetnek a biztosítók a csütörtökön Egyiptomból hazaszállított holttestekről. Az egyiptomi buszbaleset halálos áldozatait szállító repülőgép érkezéséről, valamint a koporsókról a miniszterelnök Facebook-oldalán jelentek meg képek.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelentek meg az első képek az egyiptomi buszbaleset halálos áldozatait szállító katonai repülőgép érkezéséről. A holttesteket szállító An-26-os katonai szállító repülőgép csütörtökön 17.41-kor a kecskeméti légibázison landolt. A repülőtéren átadták a koporsókat a biztosító cégek szakembereinek, akik azokat elszállították, és a családokkal egyeztetnek.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook
Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul "hozzák haza" a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozatainak holttesteit.

Forrás: Orbán Viktor/Facebook
Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A baleset sérültjeinek első csoportja kedden érkezett haza, utána állapotuktól függően szerdán és csütörtökön szállították Magyarországra a könnyebb, majd a súlyosabb sérülteket is. Az őket szállító repülőgépek Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak, majd valamennyiüket a Péterfy Sándor Utcai Kórház Fiumei úti baleseti intézetébe szállították kivizsgálásra. Kerestük az intézményt, de az ügyben nem adhatnak felvilágosítást.

Cikkeinket az egyiptomi buszbalesetről itt olvashatja.