Uzsorás asszonyt fogtak el a rendőrök Siklóson

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy uzsorakölcsönnel foglalkozó asszonyt a Baranya megyei Siklóson. Egy adósa tett feljelentést ellene, aki hiába fizette vissza a tartozását, az továbbra is fennállt.
Vágólapra másolva!

Uzsorabűncselekmény megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség Siklóson egy csányoszrói asszonyt. A Baranya megyei rendőrség közleménye szerint egy magánszemély tett feljelentést a nő ellen. A feljelentő még 2010 októberében negyvenezer forintot kért kölcsön a nőtől, amit azóta többszörös összeggel növelve visszafizetett, ám a tartozás továbbra is fennállt.

A gyanúsított lakásán a rendőrök házkutatást tartottak, feljegyzéseket, iratokat foglaltak le, továbbá húsznál is több tanút már meghallgattak. A sértetti kör, és a bizonyítékok beszerzése tovább folytatódik. Az asszony előzetes letartóztatásáról holnap dönt a bíróság - közölte a rendőrség.

Az elmúlt hónapokban a rendőrség hajtóvadászatot indított az uzsorások ellen, miután módosították az erre vonatkozó jogszabályt, és egyszerűbben büntethetővé tették az uzsorázást. Azóta számos településen tartóztattak le uzsorázás gyanújával embereket. Az [origo] erről szóló riportját itt olvashatja el, az uzsorásokkal kapcsolatos híreinket pedig itt találja meg.