Diáklányt vert a megvádolt kaposvári iskolaigazgató

Vágólapra másolva!
Órák közötti szünetben az iskola folyosóján a hajánál fogva rángatott, majd nyolc napon belül gyógyuló sebeket okozott egy igazgató a diákjának.
Vágólapra másolva!

Garázdaság és más bűncselekmények miatt vádat emeltek egy kaposvári általános iskola igazgatója ellen. Májusban az óraközi szünetben a folyosón megpofozott egy diáklányt, aki visszabeszélt.

Fekete Róbert, a Somogy megyei főügyészség sajtószóvivője kifejtette: az igazgató - egy kaposvári férfi - a szünetben észrevett egy almadarabot, amelyet a tanulók közül valaki a folyosó falának dobott és otthagyott. Miután az ott lévő tanulók közül senki sem vállalta magára, hogy ezt őt tette, az igazgató egyre indulatosabban kérdezgette a sértettet - egy diáklányt - és osztálytársait, jelezve, nem hisz nekik, majd közölte: kijelöl pár tanulót, hogy szedjék fel az almát a földről.

A sajtószóvivő tájékoztatása szerint a diáklány ekkor felvette az almadarabot, elindult azzal a szemeteshez, közben azt mondta az igazgatónak: "Maga is itt volt és maga sem látta". Az igazgató ettől a megjegyezéstől még indulatosabb lett, a fiatalkorú sértettet a hajánál fogva visszarántotta, majd tenyérrel háromszor arcon ütötte, s közben felszólította: ismételje meg az előbbi mondatát. A lány ezt megtette, az igazgató ezután még legalább négyszer arcul ütötte őt.

A lánynak ekkor vérezni kezdett az orra, a vádlott azonban ennek ellenére tovább ütötte őt, végül közölte, hogy a tanuló megérdemelte, amit kapott, és legközelebb nem fog visszabeszélni. A diáknak a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.