M1 Híradó: Ajzószert is adtak a kiskorú fiúknak az újpesti kerítők

Vágólapra másolva!
Főként homoszexuálisok által használt, droghoz hasonló hatást kifejtő szereket találtak abban az újpesti lakásban, ahová kiskorú fiúkat szerveztek be idősebb külföldi férfiaknak egy nemzetközi pedofilhálózat tagjai - közölte a Magyar Televízió szerda esti Híradója.
Vágólapra másolva!

Ajzó-lazító szert is kaphattak azok a kiskorú fiúk, akiket a napokban Újpesten leplezett pedofilhálózatban kényszerítettek szexuális szolgáltatásokra - számolt be az M1 szerda esti Híradójában. A rendőrség kedden mutatta be azokat a felvételeket, amelyek a házkutatáskor készültek, ezeket végignézve talált a hírműsor stábja a képekre, amelyeken jól látszanak az ajzószerampullák.

A hírműsorban megjegyezték: a toxikológus szerint a "jungle juice"-t a droghoz hasonló hatásáért használják, "főként a homoszexuálisok". Sok hasonló szer kapható legálisan, több névvel hozzák forgalomba, bőrtisztítóként. Az újpesti lakásban idősebb külföldi férfiaknak szerveztek alkalmi prostituáltakat, kiskorú fiúkat. Valószínűleg nekik adták a szert a szexuális együttlétekhez - hangzott el a műsorban.

Nemzetközi pedofilhálózatot buktattak le a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói a múlt héten. A már előzetesben lévő magyarok külföldi férfiaknak kerítettek kiskorú fiúkat szexuális szolgáltatás céljából. Idén májusban figyelt fel egy általános iskolai tanár arra, hogy az egyik fiú anyagi körülményei és ruházata hirtelen javulni kezdett. Miután felvetődött benne a gyanú, hogy diákjának egy idősebb férfi a párfogója, feljelentést tett a rendőrségen.

A nyomozók megtalálták azt a budapesti lakást, ahol a gyerekek több alkalommal is nemi kapcsolatot létesítettek külföldi férfiakkal. A 14 éves Zsolt is részese volt ennek, de a vele egyidős vagy fiatalabb fiútársait is magával vitte a magyar közvetítőhöz. Az ilyen találkozókon ruhákat, újságot, DVD-t, pénz kapott, ha pedig vitt magával valakit, azért plusz pénz is járt. A 14 éves gyermek vallomása szerint egy 35 éves férfi szervezte be, egyeztette az időpontokat a lakásán, valamint tolmácsolta a külföldi férfiak kéréseit is.

A BRFK munkatársai felfigyeltek további három kiskorú fiúra is, akik a tanúkihallgatáson elmondták, hogy ők is rendszeresen nyújtanak külföldi férfiaknak szexuális szolgáltatást pénzért az újpesti lakásban. Az egyik fiú külföldre is "járt dolgozni".

Az újpesti lakásban tartott házkutatáson a nyomozók lefoglaltak több számítástechnikai adathordozót, fényképezőgépeket, kazettákat, valamint előállították a szervezőt, a lakás tulajdonosát és egy külföldi férfit is. A magyar hatóságok felvették a kapcsolatot Németországgal, a nyomozásban várhatóan több másik európai ország is érintett lesz.