Életveszélyben van a tiszaújvárosi iskolában megszúrt gyerek

Vágólapra másolva!
Megkéseltek két tizenéves diákot egy tiszaújvárosi középiskola mosdójában szerda délelőtt, az egyik diákot életveszélyes sérülései miatt műteni kellett, a másikuk könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség szerint még nincs gyanúsítottja az ügynek.
Vágólapra másolva!

Megszúrta két társát egy fiú Tiszaújvárosban, egy középiskola épületében szerda délelőtt. Az MTI helyszíni tudósítja szerint egyikük, egy 13 éves fiú súlyos, életveszélyes állapotban van, jelenleg a megyei kórházban műtik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a késelés az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium mosdójában történt délelőtt. A rendőrség azt mondta, hogy egy 14 éves fiú könnyebben sérült, míg társát egy 13 éves fiút mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, úgy tudják, hogy az állapota stabil.

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató-főorvosa a súlyosan megsérült fiú állapotáról a szülők kérésére nem adhat részletes tájékoztatást.

A megyei rendőrkapitányság közlése szerint a helyszíni szemle és a körülmények pontos tisztázása, az elkövető beazonosítása jelenleg is folyamatban van. Gaskó Bertalan szóvivő az [origo]-nak azt mondta, hogy ez azt jelenti, hogy még nincs gyanúsítottja az ügynek. A Borsod Online korábban arról írt, hogy a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, de ezt Gaskó határozottan tagadta.

Forrás: MTI/Vajda János
Az iskola mosdójában késelt a fiú

Fülöp György, Tiszaújváros alpolgármestere, aki megválasztása előtt az intézmény igazgatója volt, az mondta: megdöbbent a történteken, és szurkolnak a diák felépüléséért.

Az iskolából a tanulókat déli 12 óra előtt hazaengedték, közülük többen is azt mondták: úgy tudják, a késelő fiú nyakon és hátba szúrta 7-dik évfolyamos társát, a 9-dik évfolyamos fiú pedig a karján sérült meg. Ezt a rendőrség nem erősítette meg.