Tarthatatlan a BKV kollektív szerződése Tarlós szerint

Vágólapra másolva!
Tarlós István szerint túlzás, hogy fizetésen túli javadalmazásra több mint tízmilliárd forintot fizettek ki a BKV-nál, ezért akkor is felülvizsgálják a vállalat kollektív szerződését, ha a szakszervezetek sztrájkot hirdetnek. Tarlós elmondta azt is, hogy a BKV nem emeli a jegy- és bérletárakat.
Vágólapra másolva!

Tarthatatlannak nevezte Tarlós István főpolgármester, hogy a BKV-nál a fizetésen túli javadalmazásokra 10 milliárd forintokat fizettek ki évente. A városvezető az MR-1 Kossuth Rádió szerda reggeli műsorában jelezte: akkor is felülvizsgálják a tömegközlekedési társaság "igen aránytalannak mondható kollektív szerződését", ha az ottani szakszervezetek sztrájkot szerveznek.

Mint fogalmazott, tarthatatlan, hogy fizetésen túli javadalmazásra 10 milliárdos nagyságendet fizettek ki évente egy olyan teljesítményű cégnél, mint a BKV. Hozzátette, hogy ennek előnyeit nem a szerelők, járművezetők élvezik. Szavai szerint az érdekképviseletek "akár évekig is sztrájkolhatnak", ő a közvéleményhez fordul, hogy mit szólnak ahhoz, hogy a szakszervezetek az általuk képviselt szűk réteg érdekében a lakosságra kívánják hárítani a terheket.

Tarlós István azt is megerősítette, hogy nem emelik a jegy- és bérletárakat. Mint kifejtette, képtelenségnek tartja, hogy a főváros hosszú éveken át nem teljesítette az elvárható kötelezettségeit, ugyanakkor a BKV terheinek egy részét a lakosságra hárította.