Az egyik megsérült diák a tiszaújvárosi késelés gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint két diák vitája fajult késeléssé szerdán a tiszaújvárosi iskolában. A könnyebb sérüléseket szerző 14 éves fiút őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Szerda délután a rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, majd emberölés kísérlete miatt őrizetbe vette a Tiszaújvárosban történt iskolai késelés elkövetőjét, az esetnél könnyű sérüléseket szerző fiút - közölte Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön. A Borsod megyei kórház közlése szerint a súlyosan megsérült fiú állapotáról a szülők kérésére nem adhatnak részletes tájékoztatást.

Szerdán a Borsod megyei Rendőr-főkapitányság még arról számolt be, hogy egy harmadik társuk szúrta meg a két gyereket. A késelésben egy 14 éves fiú könnyebben sérült, míg társát, egy 13 éves fiút mentőhelikopterrel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. A vizsgálat során a nyomozók megállapították, hogy a bűncselekménynek valójában csak egy sértettje van. "Az ügy vizsgálatának kezdeti stádiumában még könnyebb kézsérülésekkel szereplő 14 éves fiú ugyanis később ellentmondásba keveredett, majd végül gyanúsítottként hallgatták ki" - mondta a szóvivő. A fiú részletes, beismerő vallomás tett. A bűncselekményhez használt eszközt a hatóság megtalálta és lefoglalta.

Az ügy gyanúsítottja vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény elkövetésére egy számítógépes játék inspirálta, amelyet mintegy másfél éve játszik rendszeresen. Orvos szakértői feladat lesz annak eldöntése, hogy az erőszakos számítógépes játék rabja volt-e a késelő diák - közölte a rendőrség. A rendőrség tájékoztatása szerint a késelő fiú jó családi körülmények közül származik. A rendőrség előzetes letartóztatását kezdeményezi.

A keddi Magyar Nemzet arról írt, hogy a most őrizetbe vett fiú a rendőröknek azt mondta, hogy a súlyos sérüléseket szenvedett társa támadt rá késsel, aki a dulakodás közben magának okozta sérüléseit.