Ellenőrző népszámlálás lesz december elején

Vágólapra másolva!
Népszámlálási utóvizsgálatot tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) december 1-jétől 15-ig az ország 134 településén.
Vágólapra másolva!

A december első két hetében lezajló vizsgálatában a KSH azt ellenőrzi, hogy a népszámlálás mennyire volt pontos, előfordulhatott-e, hogy több vagy kevesebb lakót írtak össze a valóságosnál. A hivatal szóvivője elmondta: az összesen mintegy 21 500 lakcím, illetve az ott lakók arányosan képviselik az ország valamennyi megyéjét, illetve fővárosi kerületét, így reális képet kapnak a népszámlálás munkájának színvonaláról.

Az akcióval a kitöltött kérdőívek tartalmi pontosságát is mérik, azaz azt, hogy mennyire felelnek meg a valóságnak az állampolgárok által közölt adatok - tette hozzá.

A kiválasztott lakcímeken élők ezúttal is egy lakás- és egy személyi adatlapot válaszolnak meg, amelyek mindössze öt, illetve kilenc kérdést tartalmaznak, így lényegesen rövidebbek az októberben kitöltött kérdőíveknél. A felmérés módszere annyiban tér el az októberben zajlott népszámlálástól, hogy ezúttal kizárólag az összeírónak lehet válaszolni a kérdésekre.