Alagúton keresztül raboltak ki egy ékszerüzletet Nagykanizsán

Vágólapra másolva!
Több mint 50 millió forint értékben raboltak el ékszereket egy üzletből egy alagúton keresztül Nagykanizsán. A rablókat a járőrök a földes ruházatuk miatt szúrták ki vasárnap éjszaka, majd sikerült elfogni őket. A rendőrség szerint az alagút kiásását legkésőbb pénteken kezdhették el a rablók.
Vágólapra másolva!

A pincerendszerben kifúrt csaknem ötméteres alagúton keresztül rabolt ki három férfi egy ékszerboltot Nagykanizsa belvárosában - közölte a rendőrség hétfőn. "A rablókat egy járőr és a mellette gyakorló szolgálatot teljesítő próbajárőrök fogták el vasárnap éjszaka" - mondta el Szukics Ferenc bűnügyi igazgató. A járőrök éjszaka figyeltek fel a parkoló felé haladó, földes ruházatot viselő, táskákat és szerszámokat cipelő férfiakra. A három férfi - miután észrevette a rendőröket - három irányba szaladt. A helyszínen két elkövetőt sikerült elfogni, csomagjaikból ékszerek és betörésre utaló szerszámok kerültek elő.

A bűnügyi szolgálat a sáros cipőnyomok alapján jutott el egy zárt ajtóhoz, amely egy használaton kívüli pincehelyiséghez vezetett. A korábban ruhaüzletként működő pincehelyiségben másfél teherautónyi kő- és földtörmelék között gyöngysorokat, üres ékszerdobozokat találtak. A lejárattal szemben, a téglafalon ember nagyságú lyuk tátongott, a mögötte kiásott alagúton pedig eljutottak az ékszerbolt páncéltermének hátsó ajtajához. A kitermelt föld mennyisége alapján valószínűleg legkésőbb pénteken nekiláttak az alagút ásásának. Csatlakozót vittek a vájathoz, a világításhoz, a vasrács, a betonfal kifúrásához elektromos vezetéket építettek ki.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy az ékszerboltban riasztórendszer működött, a páncélterem megfelelt az előírásoknak. A riasztó az ajtó felőli irányt védte, mert senki nem számított arra, hogy a betonfalon keresztül hatolnak be az ékszerboltba. A betörők csak a trezorrészig hatoltak be, valamennyi ékszer innen származott. A trezorból a becslések szerint 50 millió forintot meghaladó értékben ékszereket, valamint 5 millió forint készpénzt raboltak el. A helyszínen elfogott két, 30-40 év körüli nagykanizsai férfit őrizetbe vették, társukat nagy erőkkel keresi a rendőrség. A büntetett előéletű férfiak már külföldön is elkövettek vagyon elleni bűncselekményeket.