Kényszergyógykezelésre küldték a fiait "túlélőtúrán" megsebesítő férfit

Vágólapra másolva!
Az emberölés kísérletének vádja alól felmentették, de a kényszergyógykezelését elrendelte a bíróság annak a férfinak, aki a saját megfogalmazása szerint túlélőtúrára vitte a gyermekeit Balatonalmádiban. Ezen egy üvegdarabbal felvágta a gyerekei alkarját, de sebeiket nem látta el.
Vágólapra másolva!

A Győri Ítélőtábla kedden jogerősen elrendelte annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki egy "túlélőtúrán" 2009 nyarán egy üvegdarabbal megsebesítette a gyerekeit. A tárgyalást az ügy szereplői, különösen a kiskorú gyermekek védelme érdekében zárt ajtók mögött tartották, és az határozat indoklását is a nyilvánosság kizárásával ismertették.

Így annyi tudható, hogy az ítélőtábla tanácsa helybenhagyta az elsőfokú döntést, amely felmentette ugyan a férfit több emberen, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének vádja alól, de elrendelte legfeljebb 20 évig tartó kényszergyógykezelését.

Az elsőfokú eljárásban megállapított tényállás szerint a férfi 2009. július végén akkor öt- és nyolcéves fiaival Balatonalmádiban nyaralt, és ott azt közölte a gyerekekkel: "túlélőtúrára" mennek. A kerítésen átmászva bevitte őket egy üresen álló nyaraló udvarára. Ott vésővel betörte a teraszajtó üvegét, egy üvegdarabbal mindkét gyermek jobb alkarját felvágta, majd a saját karját is megsebesítette. A gyermekeket ezután a fűbe lefektette anélkül, hogy a vérző sebeiket bekötözte volna.