Oroszlányban találták meg a soroksári lövöldözők autóját

Vágólapra másolva!
A rendőrök Ororszlányban megtalálták azt az autót, mellyel szombat este a soroksári benzinkútnál a biztonsági szolgálat munkatársaira lövöldöző három férfi elmenekült.
Vágólapra másolva!

A BRFK nyomozói megtalálták azt az autót, melyet a soroksári bevásárlóközpont benzinkútjánál történt lövöldözés során használtak szombat este. A rendőrök az autót hétfő késő délután foglalták le Oroszlányban - közölte a BRFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság országos elfogatóparancsot bocsátott ki a 36 éves Cs. László János budapesti, a 43 éves B. Zsolt és 29 éves B. Márton oroszlányi lakosok ellen. Visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett és más bűncselekményekkel elkövetésével gyanúsítják őket.

Forrás: BRFK

A rendőrség azt kéri, hogy aki a három férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy aki látja őket, ne próbálja meg feltartóztatni, hanem haladéktalanul értesítse a rendőrséget.

Szombat este 8 óra körül az M5-ös autópálya melletti egyik bevásárlóközpont (a soroksári Auchan) benzinkútjánál a bevásárlóközpont biztonsági szolgálatának munkatársai gyanúsnak ítéltek egy autót és ellenőrizni szerették volna, de az megpróbált elmenekülni a helyszínről. Amikor fel akarták tartóztatni, a kocsiból több lövést adtak le a biztonságiak autójára. Személyi sérülés nem történt.

A Tv2 Tények című hírműsora vasárnap este arról számolt be, hogy a benzinkút kamerái felvételt készítettek a történtekről, és a rendőrség így tudta azonosítani az elkövetőket. A Tények úgy tudja, hogy a kocsi, amelyből lőttek, egy terepjáró volt.