Egyszínű taxikat akar Tarlós

Vágólapra másolva!
Csökkentheti a taxik számát, valamint ugyanolyan méretű, színű és környezetvédelmi besorolású autókat írhat elő a készülő személyszállítási törvény a fővárosban. Tarlós István főpolgármester a taxisok képviselőivel folytatott megbeszélése után azt is közölte, hogy szigorúbban fogják ellenőrizni a taxisokat.
Vágólapra másolva!

Eredményes tárgyalást folytatott Tarlós István főpolgármester a taxisok képviselőivel kedden - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága, a Budapesti Közlekedési Központ, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete és az Országos Taxis Szövetség szerda reggel.

A tájékoztatás szerint a taxis érdekképviseletek vezetői a találkozón kifejtették, hogy Budapesten a taxipiac szabályozására, a létszám csökkentésére és fix tarifák bevezetésére van szükség.

A főpolgármester egyetértett a "szigorú, rendszerelvű szabályozás szükségességével", és megjegyezte, hogy Budapest számos javaslatot készített a személyszállítási törvény tervezetéhez. A törvény elfogadásával a főváros indirekt eszközökkel csökkentheti a létszámot, emellett egységes járműméretet, környezetvédelmi besorolást és színezést írhat majd elő - ismertette a városvezető.

Fárbás Tibor, a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének alelnöke és Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke kiemelten fontosnak nevezte a fix tarifák bevezetését. Ettől a városvezetés képviselői nem zárkóztak el, de a főpolgármester szerint "csak egységes színvonalú szolgáltatásért lehet azonos árat kérni".

Tarlós István új feladatként említette a szabályokat be nem tartó taxisok szigorúbb ellenőrzését, ezzel az érdekképviseletek is egyetértettek.
A főpolgármester felkérte Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját és Komáromi Endrét, a Taxiállomás Kft. ügyvezetőjét, hogy a személyszállítási törvény elfogadása után készítsék elő a fővárosi új taxiközlekedési rendelet koncepcióját.