Ónos szitálás miatt csúsznak az utak a Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Ónos szitálás nehezíti a közlekedést a Dunántúl egyes részein, csütörtökön Baranyában és Somogyban havazás is várható. A csúszós utakon több baleset is történt délelőtt, Győrnél hat autó csúszott egymásba.
Vágólapra másolva!

Ónos szitálás nehezíti a közúti közlekedést egyes dunántúli területeken, továbbá Bács-Kiskun megyében szerdán - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön Baranya megyében és Somogy, illetve Bács-Kiskun megye déli részén kisebb havazásra is lehet számítani a helyenkénti ónos szitálás mellett - mondta Fehér Tamás meteorológus. Hozzátette: pénteken ismét ónos szitálás okozhat gondot a közlekedőknek.

Több baleset is történt délelőtt a csúszós utakon. Az 1-es főút győri szakaszán, a Rába-hídon hat autó koccant egymásnak, a karambolban ketten sérültek meg könnyebben. A 81-es főút egyik felüljáróját Győrben később egy négyes koccanás miatt kellett egy időre lezárni.

Fának csapódott egy személygépkocsi, miután megcsúszott a jeges úton szerda reggel a Vas megyei Bejcgyertyános és Kám között, ebben a balesetben hárman sérültek meg. A 47-es számú főúton a Békés megyei Fürjes térségében ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben megsérültek, amikor három autó csapódott egymásba. A 14-es főúton, Vámosszabadi közelében pedig egy kamion csúszott az árokba.