Kommentelgetés miatt figyelmeztette Szanyit az MSZP

Vágólapra másolva!
A Népszabadság értesülései szerint Szanyi Tibort egy párttársa egy internetes bejegyzés miatt jelentette fel az MSZP etikai bizottságánál.
Vágólapra másolva!

Miután egy párttársa feljelentette az MSZP etikai és egyeztető bizottságánál Szanyi Tibort egy internetes bejegyzése miatt, a testület felhívta a képviselő figyelmét: internetes levelezésében fokozottan ügyeljen arra, hogy ne sértsen meg másokat - írta a Népszabadság pénteken. A lap emlékeztet, hogy Szanyi korábban többször vitát váltott ki a közösségi oldalakon tett bejegyzéseivel, vagy azok kommentelésével.

Simon Gábor, az etikai bizottság elnöke a Népszabadságnak elmondta: egy MSZP-tag azt kifogásolta, hogy Szanyi Tibor megsértette egy internetes bejegyzésében. A testület a beadvány alapján nem indított fegyelmi eljárást, de írásban hívta fel a képviselő figyelmét, hogy ne sértsen meg másokat e fórumokon, és "alapot se adjon arra, hogy mások megsértve érezhessék magukat".

Szanyi Tibor a Népszabadságnak úgy kommentálta az esetet, hogy sokak szerint a politikusokat korlátlanul lehet gyalázni, de ha egy politikus visszaszól, akkor "máris mindenki szíven szúrja magát ijedtében".