Visszavonta az orvos elleni vádat a harmadikról kizuhant mosonmagyaróvári fiú anyja

Vágólapra másolva!
Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetéssel vádolták azt az orvost, aki 2008 márciusában csak ittasságot állapított meg egy tizenhárom éves fiúnál, akit az után vittek kórházba, hogy kizuhant a harmadik emeletről. A fiúnak azonban összeomlott a légzése és a keringése, majd meghalt. A fiú édesanyja most visszavonta az orvos elleni vádat.
Vágólapra másolva!

Ejtette a vádat a mosonmagyaróvári műhibaperben a helyi kórház belgyógyászati osztályán 2008-ban elhunyt fiú anyjának a jogi képviselője, ezzel pénteken lezárult a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon június elején indult eljárás.

Az ügyvéd közlése szerint "önmagáért beszél" a hat, egységes álláspontot nem tükröző orvos szakértői vélemény alapján kért hetedik, amely szerint nem a belgyógyászatra, hanem a traumatológiára kellett volna beszállítani a tizenéves fiút, ott végezhették volna el ugyanis azokat a vizsgálatokat, amelyek feltárják a belső sérüléseit.

A fiú egy házibuli közben zuhant ki egy harmadik emeleti lakásból három éve márciusban. A baleset előtt egyedül tartózkodott a szobában, társai már csak azt vették észre, hogy a szoba üres, ő pedig az épület előtt, a fűben hever. Miután lementek érte, feltámogatták a lakásba, és szóltak a szüleinek. A fiú egyre rosszabbul lett, de ezt a szülei - akik állítólag nem tudtak arról, hogy a gyerek kiesett az ablakon - annak tudták be, hogy esetleg túl sokat ivott.

A fiút kórházba vitték, a vizsgálatok után megfigyelésre bent tartották, éjszaka azonban összeomlott a légzése és a keringése, majd meghalt. A boncolásnál később megállapították, hogy a zuhanást követően megrepedt a mája és a lépe is. A pótmagánvád szerint az orvos foglalkozás körében elkövetett, halált okozó veszélyeztetést követett el azzal, hogy csak az ittasságot állapította meg, a zuhanás során szerzett sérüléseket pedig nem. A vádat most ejtette a fiú édesanyjának az ügyvédje.