Miskolcon fogták el a soroksári lövöldözőket

Vágólapra másolva!
Egy miskolci tömbházban fogták el azt a két szökésben lévő férfit, akik a gyanú szerint szombaton rálőttek a soroksári benzinkút biztonsági szolgálatának munkatársaira. Egyikük az elfogáskor a rendőrök felé lőtt. Harmadik társuk korábban feladta magát.
Vágólapra másolva!

A rendőrség elfogta azt a két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ők is részt vettek a soroksári benzinkútnál múlt szombaton történt lövöldözésben. "Igazi hajtóvadászat indult a még szökésben lévő két gátlástalan bűnöző felkutatására, végül Miskolcon akadtak rájuk, egy panelház harmadik emeleti lakásában" - közölte Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője pénteken, amikor bejelentette a hírt. Elmondása szerint az elfogásakor az egyikük az erkélyről a rendőrök felé lőtt, de nem talált el senkit. Harmadik társuk már kedden feladta magát Budapesten.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
A Terrorelhárítási Központ munkatársai átadják a BRFK munkatársainak a soroksári benzinkútnál történt lövöldözéssel gyanúsított egyik férfit

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a pénteki tájékoztatón elmondta, hogy mindhárom férfi büntetett előéletű, egyikük a "három csapás" törvény hatálya alá is esik, így ha bebizonyosodik bűnössége, akár életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

Fülöp Valter beszélt arról is, hogy a három gyanúsított egy komolyabb bűncselekményre készült, emiatt hamis rendszámot tettek az autójukra. Múlt szombaton a soroksári benzinkútnál a rendszámfelismerő rendszer jelezte, hogy az autó nem egyezik az azonosítóval, ezért kezdtek intézkedni a biztonsági őrök. Az egyik férfi ekkor kiszállt az autóból és átadta a papírjait, amíg a társai szintén kiszálltak a járműből. A két másik férfi fegyvert fogott a biztonsági őrökre, majd elhajtottak a benzinkútról. Később eszükbe jutott, hogy a papírokat ottfelejtették a biztonsági őröknél, ezért visszafordultak.

Ekkor kezdődött meg Budapest utcáin az autós üldözés, amelynek a vége az lett, hogy az elkövetők többször is rálőttek a biztonsági őrök autójára, de nem találtak el senkit. A biztonságiaknak végül sikerült elmenekülniük előlük - tette hozzá Fülöp Valter. A rendőrség ezt követően adott ki országos körözést a 36 éves Cs. László, valamint a 43 éves B. Zsolt és a 29 éves B. Márton oroszlányi lakosok ellen.

A helyettes elmondása szerint az alapbűncselekmény lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, de a nyomozás ki fog térni a fegyverhasználatra is, ezt egyelőre szakértő bevonásával vizsgálják. A férfiaknál egyébként két éles lőfegyvert találtak.