Szima Judit előzetes letartóztatását kezdeményezte az ügyészség

Vágólapra másolva!
Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát csütörtökön vették őrzietbe, mert az ügyészség szerint megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat és bizonyítékot is hamisított. A bíróság az előzetes letartóztatásról vasárnap dönt.
Vágólapra másolva!

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség kezdeményezte a csütörtökön ismét őrizetbe vett Szima Judit előzetes letartóztatását - közölte a Somogy Megyei Főügyészség pénteken. A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárának őrizetbe vételét már csütörtökön bejelentették, de részleteket nem közöltek.

A főügyészség pénteki közleményéből azonban kiderül, hogy azért rendelték el az őrizetbe vételt, mert Szima megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat és bizonyítási eszközt hamisított. Az ügyészség szerint megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a főtitkár további tanúk befolyásolásával, illetve tárgyi bizonyítási eszközök, okiratok megsemmisítésével, meghamisításával megnehezítené a bizonyítást.

A Kaposvári Nyomozó Ügyészség idén június 2-án, konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt rendelt el nyomozást a TMRSZ működése során elkövetett cselekmények miatt ismeretlen tettes ellen.

Még aznap - jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával - őrizetbe vették Szima Juditot. Majd szeptember 19-én "munkáltatással összefüggésben elkövetett, az adóbevételt nagyobb mértékben csökkentő adócsalással" is meggyanúsították.

Öt nappal később a sikkasztás vonatkozásában a nyomozó ügyészség a gyanúsítást módosította "jelentős értékre, folytatólagosan, üzletszerűen és részben bűnszövetségben elkövetett" bűncselekményre.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a nyomozás több szálon, más bűncselekmények gyanúja miatt, több szakértő bevonásával tovább folytatódik, a bűnügyben Szima Juditon kívül eddig három embert hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozó ügyészség júniusban is kezdeményezte Szima Judit előzetes letartóztatását. A Kaposvári Városi Bíróság akkor lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, Létavértesre vonatkozóan.

Vadócz Attila, a Somogy Megyei Bíróság sajtószóvivője pénteken azt mondta, hogy a TMRSZ főtitkárának az előzetes letartóztatásba vételéről a bíróság vasárnap dönt.