Előzetes letartóztatásban a soroksári lövöldözők

soroksári lövöldözők, előzetes letartózatás, B. Márton gyanúsítot
Vágólapra másolva!
Tartani lehet attól, hogy megszöknének a soroksári lövöldözők, ezért előzetesbe kerülnek. Egyikük vélhetőleg életfogytiglant kap.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a soroksári lövöldözés gyanúsítottjainak előzetes letartóztatását a bíróság. Két gyanúsítottal szembeni kényszerintézkedésről vasárnap, Cs. Lászlóéról még pénteken döntöttek.

A múlt szombaton, az M5-ös melletti, soroksári Auchan benzinkútjánál a biztonsági szolgálat munkatársai ellenőrizni akartak egy gyanúsnak ítélt gépjárművet, de a sofőr az autóval el akart menekülni. Megpróbálták feltartóztatni a járművet, ekkor a kocsiból több lövést adtak le a biztonsági szolgálat autójára. A rendőrség ez után adott ki országos körözést a 36 éves Cs. László, valamint a 43 éves Balogh Zsolt és a 29 éves Bázsa Márton oroszlányi lakosok ellen. Cs. László már a hét elején Budapesten feladta magát. Két társát egy miskolci tömbházban találták meg pénteken, elfogásukkor az egyik gyanúsított rálőtt a rendőrökre is.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a férfiak elfogása után elmondta, hogy mindhárom férfi büntetett előéletű, egyikük a "három csapás" törvény hatálya alá esik, így valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetést kaphat.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság Cs. László gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság határozatáig, legfeljebb azonban december 25-éig rendelte el. A kerületi bíróság végzése szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén társai, illetve a tanúk befolyásolásával meghiúsítaná a bizonyítási eljárást. Cs. László két alkalommal már volt büntetve, jelenleg büntetőeljárás folyik ellene, igazolt jövedelme pedig nincs.

A másik két gyanúsított, B. Márton és B. Zsolt előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban december 27-ig rendelték el. Mindhárom gyanúsítottnál a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyével indokolták a kényszerintézkedést, B. Zsoltnál ezenfelül a bűnismétlés veszélye is az okok között szerepel. A végzés B. Zsolt esetében jogerős, B. Márton fellebbezett a döntés ellen.